Vaihtovelkakirjalaina

 

Vaihtovelkakirjalaina (vvk-laina) on yleisnimitys kaikille lainoille, joissa on vaihto-oikeus osakkeisiin. Laina voi olla vieraan pääomanehtoinen tai pääomalaina. Tyypillisesti vaihtovelkakirjalaina on bullet-laina eli se maksetaan kerralla takaisin lainantakaisinmaksupäivänä. Vaihtovelkakirjalainalla ei yleensä ole vakuutta. Korko on tyypillisesti kiinteä. Vaihtovelkakirjalaina ei paranna yhtiön omaa pääomaa, joten sillä ei voi parantaa yhtiön vakavaraisuutta.

Kohteet analysoidaan ja niillä yrityksillä, joilla on hyvä todennäköisyys onnistua VVK-kierroksella, esitellään sijoittajille. Yritys saa apua sijoituspresentaation ja tarvittavien dokumenttien laatimiseen sekä sijoittajien kontaktointiin. Vaihtovelkakirjalaina sopii parhaiten voimakkaasti kasvavalla yritykselle, joka tarvitsee kasvurahoitusta ennen listautumista tai isompaa pääomasijoituskierrosta.

Vaihtovelkakirjalaina sopii tuotekehitysvaiheen ohittaneille ja nopeasti kasvaville yrityksille mahdollistamaan niiden tarvitsemat kasvuinvestoinnit.

Yritys voi rahoituksen turvin kasvattaa yhtiön arvoa ennen listautumista tai isompaa pääomasijoituskierrosta.

Vaihtovelkakirjalaina on myös hyvä instrumentti osoittaa sijoittajille yrityksen potentiaali sijoituskohteena.

Vaihtovelkakirjalainalla ei yleensä ole vakuutta, koska sijoittajilla on optio-oikeus osakkeisiin laina-ajan puitteissa.

Vaihtovelkakirjalainalla ei yleensä ole vakuutta, koska sijoittajilla on optio-oikeus osakkeisiin laina-ajan puitteissa.

Mikäli sijoittajat haluavat konvertoida lainansa osakkeiksi, ei yrityksen enää tarvitse maksaa lainattua pääomaa takaisin.

Yritysrahoituksen ammattilaiset auttavat yritystä sijoituspresentaation ja tarvittavien dokumenttien laatimisessa sekä sijoittajien kontaktoinnissa.