Jouko Koistinen perusti Savo-Karjalan Liha Oy:n 18 vuotta sitten Kuopiossa jäätyään työttömäksi edellisestä työpaikastaan. Neljä vuotta sitten yritys investoi uusiin toimitiloihin, ja vakuudet uusien laitteiden hankintaan alkoivat olla vähissä. Fundun rahoituspalvelu tarjosi luotettavan keinon lisärahoituksen hankkimiseksi.

Kun Jouko Koistisen työtilanne muuttui 18 vuotta sitten, mies harkitsi seuraavaa siirtoaan. Yhteistyökumppanit ja asiakkaat kannustivat Koistista jatkamaan alalla, ja tarkkojen laskelmien jälkeen Savo-Karjalan Liha Oy sai alkunsa.

Vuosien kuluessa Savo-Karjalan Liha on kasvanut kahden hengen yrityksestä 35 henkilöä työllistäväksi, 100-prosenttisesti savolaiseksi perheyritykseksi. Yritys on erikoistunut lihanhankintaan, kauppaan ja eläinvälitykseen. Lisäksi se pyörittää kahta lihakauppaa ja omaa leikkaamoa Kuopiossa, sekä on osakkaana Lihatukku Lihakas Oy:ssä.

Investointiapua kohtuullisella korolla

Nelisen vuotta sitten, vuonna 2014 yritys oli suuren investoinnin äärellä, kun Kuopion Neulamäkeen nousi kokonaan uusi leikkaamo ja lihavalmisterakennus. Uuteen lihaleikkaamoon oli hankittava koneita, joita varten tarvittiin lisärahoitusta.

– Tutkin eri vaihtoehtoja ja päädyin Fundun siltarahoitukseen. Fundu oli tarpeeksi suuri yritys riittävällä selkänojalla ja pystyi tarjoamaan rahoituspalvelua kohtuullisella korolla, kertoo toimitusjohtaja Jouko Koistinen.

Neljä onnistunutta rahoituskierrosta

Kaiken kaikkiaan Savo-Karjalan Liha on ollut mukana neljällä eri rahoituskierroksella. Kolmella kierroksella on rahoitettu konehankintoja ja yhden kierroksen rahoituksella ostettiin lisäosuus Lihatukku Lihakas Oy:stä. Lainasummat ovat olleet 30 000:sta 50 000 euroon ja laina-ajat 1–3 vuotta.

– Aluksi jännitti, täyttyykö rahoitussumma vai jääkö se vajaaksi. Lopulta rahoituskierrokset täyttyivät jopa odotettua nopeammin. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja rahoituksen hankkiminen Fundun kautta vaivatonta, Koistinen iloitsee.

Rahoitusta ilman valtavia ponnisteluja

Koistisen mukaan yhteistyö Fundun kanssa on toiminut kiitettävästi eikä ole vaatinut häneltä itseltään suuria ponnisteluja. Saatu rahoitus on mahdollistanut merkittäviä hankintoja ja lisännyt yrityksen kilpailukykyä pitkällä aikavälillä.

– Ehdottomasti suosittelen Fundua muillekin eri rahoitusvaihtoehtoja pohtiville. Fundun päässä asiat hoidettiin sulavasti ja luotettavasti ja itse pääsin prosessissa mukavan helpolla.