”Fundun rahoituksen avulla olemme pystyneet kasvamaan”

Finnboomin tarina alkoi syntyä kymmenisen vuotta sitten ja vauhtiin päästiin kun neljä vuotta sitten omaan käyttöön valmistunut lautta haluttiin ostaa tekijöiltä väkisin pois.

Nopea kasvu ja kysyntään vastaaminen ovat vaatineet lisärahoitusta.

Aluksi Tero Tiisala ja kumppanit tekivät ruoppaustöitä itse kunnostamallaan kalustolla. Kalustoa uudistettiin vähitellen ja vanhaa laitettiin myyntiin.

Yhtäkkiä tapahtui jotain käänteentekevää.

– Jossain vaiheessa tuli hetki, jolloin omaan käyttöön tarkoitettu, juuri valmistunut lautta haluttiin ostaa meiltä väkisin pois, kuvailee Finnboom Oy:n työnjohdosta vastaava Tiisala.

Kauppojen jälkeen finnboomilaiset alkoivat valmistaa kahta uutta lauttaa ja yritystoiminta alkoi muotoutua. Enää ei ollut paluuta entiseen, kun samanlainen kysyntä heräsi myös rantojen ruoppaamiseen tarkoitettujen telaponttoonikoneiden kanssa.

Porilainen perheyritys laitettiin liikkeelle vuonna 2009, ja se työllistää nyt 12–16 henkilöä sesongista riippuen.

Kasvua ja kattavampaa asiakaspalvelua

Seuraavaksi koitti kasvun aika.

– Olemme viisinkertaistaneet liikevaihtomme kahdessa vuodessa ja kasvun rahoittamiseen on tarvittu välillä lisärahoitusta, Tiisala kertoo.

Finnboomilaiset tutustuivat erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin ja muihin Fundun sivuilla käynnissä oleviin rahoitushakuihin. He vakuuttuivat siitä, että rahoitusmuoto voisi sopia myös heille. Ei mennyt kauaa, kun hommat saatiin liikkeelle.

– Laitettiin hakemus sisään ja pian meihin otettiinkin jo yhteyttä. En kohdannut prosessin varrella minkäänlaisia haasteita, ja koimme Fundun rahoitusmallin olevan helppo ja luotettava.

Finnboom on hakenut Fundusta lainaa kolme kertaa. Lainat kohdistuivat julkisen rahoituksen projektiin ja käyttöpääomaa varten. Lainasummat ovat olleet 30 000–100 000 euroa, laina-ajat noin vuoden luokkaa.

Tiisala suosittelee Fundua lämpimästi muillekin yrittäjille.

– Fundun rahoituksen avulla olemme pystyneet kasvamaan ja tarjoamaan asiakkaillemme suurempia kokonaisuuksia, mies kertoo.